top of page

Appartementen Zonneweelde

Voordat er met de bouw van de huidige ‘Appartementen Zonneweelde’ werd gestart stond aan de Torenstreek/Noorderstreek een schuurtje met een duivenhok van Klaas Bouman sr.

Jarenlang zat senior elke zaterdag bij het duivenhok te wachten op zijn duiven die waren uitgezet, tot ze weer terug op het honk waren.

Het schuurtje, wat van oorsprong een stal was voor het paard genaamd ‘Akbar’ (wat ‘groot’ betekend omdat het een Arabisch paard was die erg groot was) werd bewoond door de tweeling Ger en Klaas jr. Daar zijn vele feesten gevierd door de zonen van Klaas sr. en Tiny Bouman die tot 1979 Pension Zonneweelde aan de Langestreek bestierden.

 

Na de overname door Klaas jr. en Marijke Bouman werd het pension in 1982, na een totale verbouw, Hotel-Pension Zonneweelde annex Bar de Akbar.

In 1988 werd het schuurtje met het duivenhok afgebroken en werd, na vele tekeningen en afwijzingen, uiteindelijk het huidige gebouw goedgekeurd.

Er kwamen 2 appartementen en 4 hotelkamers in als dependance van Hotel-Pension Zonneweelde.

Toen in 1999 Hotel-Pension Zonneweelde/Akbar werd verkocht bleef de familie Bouman jr. wonen aan de Torenstreek en werd de naam ‘Zonneweelde’ meegenomen naar deze plek.

 

Nadat de 4 hotelkamers werden verbouwd tot een mooi ruim appartement werd gestart met de

verhuur van ‘Appartementen Zonneweelde’ 1 en 2. De appartementen werden geregeld gerenoveerd en mede door de rustige omgeving aan de rand van het dorp, is het een fijne plek om vakantie te vieren.

Logo Zonneweelde.jpg

APPARTEMENTEN ZONNEWEELDE

Torenstreek 19
9166 LK Schiermonnikoog


E-mail: app_zonneweelde@hotmail.com

​​

Tel:  +31 (0)519 - 53 16 38

Zonneweelde2.JPG
IMG_2639l.jpg
IMG_2621l.jpg

"Gelegen aan de rand van het dorp en aan de voet van een duingebied""

Zonneweelde.JPG
IMG_2776l.jpg
IMG_2592l.jpg
bottom of page